Veelvragers

Weet je nog hoe dit Leesplan begon? We hebben het gehad over hoe relaties de ontvangers en de ingrediënten zijn van verscheidende van Gods meest verbazingwekkende werken. Dus wat is er mis met het recept in veeleisende relaties?

Toen David Psalm 70:6 schreef, gaf Hij ons een aanwijzing:

O God, ik zit in grote moeilijkheden en ben een arm mens. Kom toch snel naar mij toe. Alleen U kunt mij helpen en verlossen. Kom snel, Here, en wacht niet langer! 

Het probleem met veeleisende menselijke relaties is dat er maar één Verlosser is en jij bent dat niet. Wanneer relaties ons vragen om ons als een verlosser te gedragen, dan nemen we een positie in die alleen Jezus kan vervullen. 

Zelfs Jezus voldeed niet aan elke behoefte toen Hij hier op aarde was. De Schrift zegt een paar keer dat toen Hij nodig was, Hij toch was weggegaan om te bidden of te rusten. 

Laten we opnieuw naar onze relaties kijken. Wie treedt op als Redder en Verlosser? Is het God en Jezus? Of ben jij het? Is het je partner, een vriend, een voorganger? 

Het komt hier op neer – God gebruikt vertrouwensrelaties om in behoeften te voorzien en herstel te brengen. In feite zijn ze waarschijnlijk de belangrijkste manier waarop Hij de wereld geneest. We moeten alleen onthouden dat het God is die herstel brengt, en hij doet het in beide helften van de relatie. Bij Life.Church hebben we een soortgelijk principe dat heel gemakkelijk te onthouden is: we zijn allemaal op de een of andere manier gebroken.

Of we nu gebrek hebben aan materiële middelen, zinvolle relaties, doelgerichtheid of hoop in Christus, we ervaren allemaal behoeften. Als we ons uitstrekken naar anderen in de hoop hun gebrokenheid te herstellen, weten we dat we onze eigen gebrokenheid in de mix brengen. Terwijl we misschien een ingrediënt zijn voor iemands herstel, is het toch God die het volledige recept in handen heeft. 

Of we nu altijd proberen te redden of gered worden door anderen, we zijn allemaal nog steeds behoeftig en kapot. Welke noden van Jezus-formaat probeer je in het leven van anderen te vervullen?

Bid: God, U bent mijn Bevrijder. Jezus, U bent mijn Redder. Vergeef me dat ik steeds weer probeer te redden of gered te worden door iemand die minder is dan U. Laat me alstublieft zien op welke manieren ik heb geprobeerd om mijn behoeften buiten U om te laten vervullen. Vul alstublieft die gebroken plekken en genees ze. Amen.